неделя, 29 януари 2012 г.

Усмихни се...и размерът няма значение, само когато е голям!

Усмихни се...., нищо друго
защото и това ще отмине!

Размер на картичката 20х25см., ако не и повече. Фонът е с темперна боя и 'печат' от найлонче с въздушни балончета. Звездичкитв са перфорирани, машинен шев и снимки насред снега.

"...И ТОВА ЩЕ ОТМИНЕ.


Ще се смея на света.
Защото наистина всичко светско ще отмине. Когато ми тежи душевна болка, ще се утешавам, че тя също ще отмине; когато се задъхвам от успехи, ще се предупреждавам, че те също отминават. Когато се задушавам от бедност, ще си казвам, че това също ще отмине; когато ме отрупва богатство, ще си казвам, че и това ще отмине. Да, наистина, къде е този, който е построил пирамидата? Не е ли погребан в камъните й? И няма ли един ден пирамидата също да бъде погребана в пясъка? Ако всичко отминава, защо да се безпокоя за днешния ден?..........
Ще се смея на света.
И със смеха ми всичко ще намалява до точните си размери. Ще се смея на неуспехите си и те ще изчезват в облаците на нови мечти; ще се смея на успехите си и те ще се свиват до истинската си стойност. Ще се смея на злото и то ще умира неизпитано; ще се усмихвам на доброто и то ще цъфти и избуява."

9 коментара:

  1. Лени, отново изключително артистична картичка! С много настроение и свежест!

    ОтговорИзтриване
  2. Много, ама многосвежа картичка, способна да породи най-голямата усмивка :) А допълнението към нея е толкова истинско и вярно!

    ОтговорИзтриване
  3. Чета и си мисля.....бих познала всяка твоя публикация, дори и еподписана....Каквото и да си написала - винаги е заредено с позитивизъм! Лени, ти си олицетворениена добро, позитивизъм, слънце , усмивки.....
    Картичката е прекрасна!
    поздарвления

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани,
      благодаря ти, сигурно си единствената, която ме определяш така,може би пиша по този начин, но иначе съм доста по-дарк:)))
      А тази, тази картичка - идеята и беше да е именно за Някой, който има нужда да чуе, че всичко отминава, и че трябва да смее на света...докато я правих- какво ли не се случи и счупена машина, похабен картон (последен), полят с черна боя -друг:)) и отделно от това моята мигрена...беше изпитание ...и ако знаеш какъв буреносен облак бях, как се нервирах, тропах...и още какво ли не....нямаше да мислиш, че съм слънчева!:) Май само тези около мен са позитивните, които ме търпят. Но както и да е - целият процес беше доказателството на това, че всичко отминава:)))))

      Изтриване
  4. Красива и много"звездна" картичка!

    ОтговорИзтриване
  5. Абсолютно зареждаща с усмивки, позитивизъм и добро настроение, картичка! И е толкова артистична и свежарска!

    ОтговорИзтриване
  6. Зеленоочке, Кате, Дени, Мис Емералд - Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  7. Много весела картичка се е получила! Поздравления.

    ОтговорИзтриване
  8. Истинска цветна експлозия :)

    ОтговорИзтриване