сряда, 29 февруари 2012 г.

Животът е калейдоскоп...


....Една лееека промяна, едно леко изместване  и всички модели се променят.

Животът е калейдоскоп. Цветен, променящ се, пълен с огледала в очите на всички хора около нас. И какво повече му трябва на света?! 
 Нали знаете какво има в тази тръбичка, наречена калейдоскоп, която носи толкова радост на очите ?  Малки шарени елементи - топченца, парченца, стъкълца. 
Досущ като в света ни - стига само едно сърчице в един /или всички/ от нас, което да се огледа  в очите на хората около него...и всичко става възможно. Тогава може да промени всичко, може да промени целия свят. Само едно малко човешко сърчице...
Много харесвам калейдоскопи, преди време ги разглобявах, за да знам кое прави толкова красиви картини, неповторими всеки път.

Ето защо предизвикателството на Дони много ме развълнува. Казах си време е и там да участвам. Прекрасна тема.... Е да, ама както винаги оставих всичко за последния момент и днес довърших картичката си. Всъщност още първия ден подготвих своите калейдоскопи, а днес просто ги сглобих. Направих ги от мои лични снимки във Фотошоп. Отдавна не ми е било толкова приятно и увлекателно да обработвам снимки. Може да направиш милиони, милиони различни визии с една обикновена снимка. Затова реших да ви ги споделя и тук, който желае може да си ги свали и да ги ползва за дизайнерска хартия.


Моите им намалих размера, отпечатах на картон и заедно с прекрасния цитат на Sharon Salzberg направих и моята картичка.

Калейдоскопите в картичката са направени от тази снимка:


Можете да свалите фоновете с калейдоскопи по-долу.




Тук ви предлагам и другите калейдоскопи, заедно със снимките от които съм ги постигнала, с възможност да си ги изтеглите и ако желаете да ползвате за дизайнерска хартия. Е ако Дони удължи срока за предизвикателството :)))) може да са ви от полза, макар и да е трябвало  да публикувам по-рано....Както и да е, дано ви харесат

А това е един импровизиран книгоразделител:



Това е от снимка на една моя картичка.




Ако желаете използвайте ги, мисля и в бъдеще да предлагам тук в блога различни фонове и модели, които ако ви допадат да си изтеглите, за отпечатване. Далеч са от качеството на повечете фриибита, но пък не се иска нищо за тях.:) Ще очаквам коментарите ви!

9 коментара:

  1. Браво Лени! И аз ги разглобявах...и повече не можеха да се сглобят :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. абе и мойте...малко като пораснах ги залепих с лепило, а на скоро купих на моя син, той го разглоби на секундата, но не толкова от интерес, но както и да е. добавих му вътре още елементчета, защото бяха само 3...и вярно, беше наистина магично...

      Изтриване
  2. Толкова е свежа и жива...прекрасна е!Благодаря,че сподели и успех! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ооо, Лени - прекрасна е! Аз също съм запленена от магията на калейдоскопа и до ден днешен! Благодаря за предоставените файлове!

    ОтговорИзтриване
  4. Направо ме разби... снимката е велика, и аз много се кефя на такива паркинги, а това че си се захванала да направиш дори и с фона за книгоразделителя в случая .. много ме трогна. И на мен темата ми харесва много и не очаквах отлкова много да затрудни всички, но ти си се справила повече от перфектно. Това че си дала линкове за сваляне е чудесно, много ти балгодаря. Май съм те вдъхновила да поработиш доста?:-) Много се радвам че участваш в играта, за емн е чест!Благодаря ти Ле!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дони, благодаря ти за хубавия коментар. Зарадвах му се без да крия. Темата много ми хареса, наистина предизвикателна е, но пък вярвам, че има какво да се каже. Истината е, че още не помня дали на същия ден, но май беше съботата след това направих (имам чувството, че за миг) всички тези различни калейдоскопи беше ми забавно, отпечатването съшо стана веднага, но виж ,,,за картичката...както всеки път все не й намирах време. Често(почти винаги) идеи имам , но никак не стигам до реализацията им. Както и да, хубаво ще е да удължиш срока, вярвам че има какво да покажат другите, и ще е къде къде по-майсторско.Днес направо бързах с картичката:))) много по-мотивиращо ми подейства липсата на участие на така активните крафтъри...много исках да участвам.Благодаря ти и аз!

      Изтриване
  5. Arcadia i Made, мерси момичета,:)))

    ОтговорИзтриване
  6. Наистина животът е калейдоскоп и ти си го пресъздала перфектно в картичката си:) Много,ама много ми хареса!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, мен пък ми харесаха твоите идеи!

      Изтриване