понеделник, 25 юни 2012 г.

С повод и без повод!

Харесвам и уважавам хора, когато подаряват на най-близките си и любими хора, картички заедно с подаръците си. Винаги има какво ново да напишеш, да пожелаеш, да се постараеш дори и за този, с когото си ден и нощ, и на този, с когото вече се разбираш и без думи.

По-различно и по-лично от личното става. И колкото и банално и ненужно да е това малко нещо, толкова по-важно ми се струва и именно защото е малко.Малките неща  от големите хора.

Цялото това предисловие не е свързано с някой мой подарък към някого (защото в моето семейство да подаря картичка е изключение) и дори не е намек за утрешния ми рожден ден, просто по такъв повод направих картичката от тази публикация. 

Какво по-нежно от това, мъж да поръча за жена си, такъв подарък
и какво по-хубаво от това да ти дадат пълна свобода да го сътвориш.


Избрах топли цветове, специални луксозни кристални мъниста за разкош, място за послание и място за подарък, било то и паричен.

И понеже харесвам това семейство сътворих и първия си ръчно изработен пъзел. Ей така не исках да е обикновена картичка. Снимка на най-ценния подарък на дамата, която празнува своя личен празник.Мъжът и детето й. 

Обработих снимката с разни ефекти, сложих пъзелна текстура, отпечатах я на 200 грамов картон (благодаря на майка си, че вечно ми изпълнява поръчките за печат) и изрязах елементите. Допълнително лакирах няколко пъти с лак и покрих пак няколко пъти с Ц200.Пъзелчето е съвсем малко, към него добавих и мукава с магнитче, което да служи за основа на вече наредения пъзел, ако реши рожденичката да си го постави на хладилника.Не за друго, а да си ги гледа всеки ден. Своите любими хора.



Надявах се да се хареса, да се оцени.
Иска ми се всички ние с близките си хора да се харесваме и да се ценим,
защото вярно е, че много се обичаме, но колко често си напомняме, че те всъщност са най-скъпия ни подарък?
Колко често им доказваме, че най-скъпия подарък за тях пък сме самите ние?! 
Колкото често да е това обаче, аз вярвам - може и още веднъж!
И нищо не пречи това да е днес!


9 коментара:

  1. Честит Рожден ден, Лени! С пожелание за здраве и сбъднати мечти!

    ОтговорИзтриване
  2. И тук честит ден ден, Ле! :) Харесва ми как винаги успяваш да превърнеш всеки малък детайл в нещо наистина лично. Пъзела е чудесна идея.
    Снимката с някакво по специално мастило ли е отпечатана? Като лакираш не се ли разливат цветовете? И последен въпрос лак за декупаж ли си използвала?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Маги!

      Снимката е отпечатана на цветен лазерен принтер, както казах на доста дебел картон. Всички отпечатани изображения, които ползвам са само с цветен лазерен. Качествено е, не избелява, не се размазва от вода, не е мастило. Поради тази причина и при лакиране, лепило и тн не се размазва и променя.
      Лака, който използвах е паркетен. Защото прави по-дебел филм отгоре. С декупажен също съм лакирала снимки по други поводи и с него става, но с другия ми беше по-лесно и по-често го ползвам. Слагах и Ц200, което също запечатва. Мисля, че има около 3-4 пласта отгоре общо, наслагвани с четка след като изсъхнат предишните.

      Изтриване
    2. Благодаря ти за подробния отговор, Ле! :)

      Изтриване
  3. Ооооо, Ле! Толкова мил и трогателен подарък си измайсторила.... Невероятна идея и прекрасно изпълнение! И.....Честит рожден ден! Бъди здрава и нека обичните ти хора те правят по- често специална и засвидетелстват обичат си към теб!

    ОтговорИзтриване
  4. За отбелязване е присъщата ти оригиналност и топлота,която винаги ме притегля!!!Честит рожден ден!!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Честит Рожден ден и от мен..макар и с известно закъснение!
    С такова внимание към детайлите и с толкова мисъл и любов си измайсторила тази картичка, че съм сигурна,че дамата за която е ще остане трогната от жеста.
    Прекрасно изпълнение на една чудесна идея..
    Развълнувах се още щом прочетох,че поръчката е направена от мъж за съпругата му. Много е трогателно и много мило едно такова внимание.
    И да...- винаги има какво да кажеш на любимите си хора. Дори само това да почувстват, че са специални за теб е достатъчно..
    И..да н епропусна да отбележа, колко ме плениха топлите цветове, които си избрала да отнесат топлото ти послание...Всичко си е на мястото..

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасна, нежна и много оригинална! Право в целта! Поздравления!

    ОтговорИзтриване