понеделник, 16 юли 2012 г.

Отминали вдъхновения

Напоследък все по-трудно може нещо да ме вдъхнови дотолкова, че да забравя за времето и да отделя часове за картичкоделия! Все по-рядко ми се лепи, реже, рисува, шие на картон.  Някак мислено преминавам през всичко. Наум прехвърлям идеи след идеи и за минути мислено пресъздавам целия процес.  И зараждането на идеята и дребните детайли, та до цялостната визия. И вече не ми е интересно. Скицирам я и я оставям някъде "на склад". Чудя се от къде да почерпя ентусиазъм за реализирането им. Никак ама никак не ми се занимава с това. А съм напълно наясно, че нереализирана идея не струва нищо, не е ценна никому. Разбирам го, въпреки това обаче, още на следващия ден "разработвам" наум следващата си картичка. Предизвиква ме или някоя игра, или някоя снимка или възможен повод, или десетките блогове с предизвикателства. 

И пак се питам, кое ли ми е сбърканото, щом нещо някъде не ми достига в процесите?

Никак не ми се занимава с ръкоделие, но ума ми прехвърля идеи след идеи...
А за какво са, щом остават неродени?!  Вероятно ми е време да измисля начин да се върна към реализирането им или просто да пиша за тях. Вероятно това е етап, в който ми е необходимо да съм само генератор, или просто търся утеха само в "скиците".

Но за да не ми е гол поста и да не отвличам в многословие, ще споделя едни последни вдъхновения, за които все пак отделих от времето си...





вероятно заради по-малкия набор от материали, които ми бяха нужни за тях - времето, прекрарано в боядисване или шиене се оказа леко и не толкова напрегнато и изнервено (каквото би било ако се захвана с картичка).


И последно иска ми се да споделя  и Ден от Проекта 366, който ме държи завладяна все още:



Пожелавам на всички ви РЕАЛИЗИРАНИ ИДЕИ, ценни мигове на щастие и споделяне!

Бъдете щастливи, каквото и да правите, било то скици или пък цеееели произведения!

9 коментара:

  1. Прекрасна кутия и искам да ми споделиш тайната на твоята кутия ,защото в момента съм на същата вълна http://krasmari-krasimira.blogspot.com/search?updated-max=2012-07-07T07:11:00-07:00&max-results=1 Поздравления

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кутията ти е чудесна! Не бих се справила с подобна.
      Моята е с боя и декупаж от салфетка, брокат, лак и лепило:) нищо сложно.

      Изтриване
  2. Ле,носим се на една вълна,все едно описваш мен и моментното ми състояние ;)Мисля си ,че най-доброто от всеки ,трябва да му се остави време,да "отлежи",и когато се разгърне да е истинско и твое.Ти го умееш и ще се радвам да виждам "реализираните ти идеи".Проекта ти е прекрасен,продължавай да снимаш тези мили,малки моменти,които сами по себе си са вдъхновяващи,Зари мисля , основно играе ролята на твоя най-силен вдъхновител!!!С поздрав :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мдааа. Моят вдъхновител е той!
      Благодаря за думите ти!

      Изтриване
  3. Точно на тази серия снимки от проекта ти се радвах преди няколко дни, Ле. Много мила и сладка фотосесия на Зари и тази сладка госпожица. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Мерси, Маги! Мечтая и аз като твоя фотоапарат да имам...и като твойте снимки да правя...

      Изтриване
  4. Страхотна фотосесия..
    Къде може да се види този проект?
    Идеята за такъв е страхотна.Като гледам озарените лица на Зари и сладката госпожица, си мисля,че нямаш никаква причина да се притесняваш от това,че не ти се правят картички..Имаш много по-важни задачи..с които се справяш прекрасно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, коментарите ти насърчителни винаги ме радват! Благодаря за оценката!Трогвам се, всеки път!

      Албума в профила ми във ФБ. Всъщност части от него.

      Изтриване
    2. Аз продължавам да очаквам "приятелство" с теб там..и..не мога да коментирам..Сега надникнах..- виждам,че си се пренесла там..Ще се радвам и тук да продължиш..
      Все пак ще разгледам и там...

      Изтриване