петък, 9 декември 2011 г.

Джинджифилови човечета..., но върху картон!

Здравейте отново, 
днес съм тук с моите джинджифилови човечета.
Отдавна (още по време на едно коледно-ароматно предизвикателство) имах идея да си опека джинджифилови курабийки. Всъщност аз на вкус не ги харесвам, нито щолен, нито всички тези джиндж-карамфил-канелен вкус...Но много ми се искаше да направя нещо такова мини. Чак тези дни се заех да меся...и първата от серията можете да видите по-долу..
И ако очаквате нещо апетитно и провокиращо сетивата четиво, като пропорции и съставки- не няма да мога да ви го доставя , просто защото курабийките от моята рецепта никак не са ядливи:)Най-хубавото на тези джинджърчета, е че са наистина замесени с канела, и картичката наистина мирише на Коледа! Поне на мен това много ми допада.

Рецептата:
Курабийките са от любимото ми солено тесто, но този път и с канела. Омесени и опечени на 200 градуса във фурната. Дорисувани с боя. Залепени с моментно лепило.
СуровиОпечени

и боядисани:Останалите човечета в следващите публикации:)

8 коментара:

 1. Много ме радват твоите джинджифилови човечета.
  И аз не си падам много по този вкус, но тук приложението им е прелестно!

  ОтговорИзтриване
 2. Ех,че вкусна кртичка.Много ми хареса-интересна и забвна.

  ОтговорИзтриване
 3. Оригиналността е похвална,аромата-обожавам,така че мога само да те поздравя!!!

  ОтговорИзтриване
 4. Много оригинална картичка! Че и ухае на всичкото отгоре!
  Ле, моля те да ми изпратиш адреса си :)

  ОтговорИзтриване
 5. Ей това е! Не само красота за окото, но и аромат за нослето! Супер оригинално! Като малка не обичах канелата, като пораснах - действа ми успокояващо този аромат! И обичам приготвени с него сладкиши! Сега обичам и твоята ароматна картичка!

  ОтговорИзтриване
 6. Честито Рождество Христово!
  Прекрасно изглеждащи и със сигурност чудесно ухаещи са тези джинджифилови картички! Страхотна идея - благодаря ти,че я сподели!

  ОтговорИзтриване