събота, 17 април 2010 г.

Истинска ръчна изработка! ПРЕГЛЕД.. и кой, какво направи...!

Този мой пост ще бъде необичаен,
но приключи Картичкофурийското предизвикателство "РЪЧНА ИЗРАБОТКА", което зададох и аз, и не бих  оставила нещата без коментар и без специални благодарности.


Видяхме много красиви неща, и отдавайки чест на авторите им ще споделя впечатленията си за тях:

Участваха и нови автори,които приветствам

Куилинг картичките на Деляна Иванова и особено впечатляващата, заради любовното й послание и приказната квилингова обувка:


Синьото участие на Блещучка, която доказа, че пред чудесните материали, които използва не отстъпва по нищо и собственото й цвете,
на тази прекрасна картичка, която запазва и модерното си излъчване с релефната си основа.

Нети и нейното красиво текстилно цвете, с не по-малко привлекателния изрисуван Фейчо с оризови крила. Благодаря й, че го сподели точно на рожденния си ден!

Криейтив,
която доказа за пореден как подчинява конците на творческата си воля с тази необикновена лейчица и как придава на творбите си изящество.
Преди края на предизвикателството, Тя добави и летния полъх и топлина от морския бряг. Конците отново са заиграли в творчески танц, както сами всички видяхме.


Добре дошла и на Краси  и поздравления за нейните тестените мънистаНеуморната Ади, която с творческите си лутания, този път ни предложи своите кафяви рози и 2 квилингови творби,
Ще спомена по-специално дървото й,  много красиво и добро изпълнение.

По-специално място в това предизвикателство заема  Те4ето
с нейната домашно рециклирана хартия и собственоръчни печати.
Изработката на хартия е нещо прекрасно и вдъхновявящо, и както се вижда картичките й са особено пленителни:
Свежите котенца от брошката на Ганима  с много интересното й хрумване за рамка от лапички,
и още по-интересната филцова картичка с виолетка, където не само цветовете впечатляват, но и изпълнението й е чудесно:А ето и Кречи,
с неповторимите си брокатени виждания. Картичките й са като бижута и са много ценни, не само заради сиянието си, но най-вече заради изцяло ръчната им направа:


Цветето от картичката на Нана,...плат, конци и  много стил:


За Миленка и нейните творби, обикновено думите са малко,
тук тя ни изрисува жълта роза, а с топлите си земни цветове цялата картичка носи много стил


Свежото и пролетно усещане от Sear145


Интересните хрумвания с фимо и домашно рециклирана хартия, събрани в картичките на Ванибо:Забележителни са картичките и на Таня, която ни показа нещо по-различно и много приятно - хартиените й цветя . Момина сълза, зюмбюл и люляк са излезли изпод ръцете й:

Арт Мама
с нейните великолепни ръчно изплетени цветя, даде по-различен привкус на предизвикателството,
плетените й цветя и ръчното восъчно печатче показаха и стил, и вдъхновение и е изумително в какво ги е сътворила.
Аз се впечатлих особено много, запомнящи картички
Свежо квилингово цвете ни предложи и Дими, топли цветове и прекрасна изработка:Анубис, и нейната цветна творба. Прекрасното цвете, наниза от малки цветенца всичко подредено по нейния начин, стил на особено изобилни и богати картички:


А пък за сатенената роза от панделки на Деси (Иволина) какво да кажа,
толкова силно излъчване има, толкова добре е изработена и реална, че няма начин да не впечатли всеки и не само да впечатли, но и да я запомни:


Рози, елегантни рози и прекрасна червено-зелена комбинация ни показа Ирена и заедно с розите, дойде и усещане за лято. Няма да пропусна и вътрешната декорация на картичката, която е запазена марка за нея и винаги придава завършеност.Своя пъстър свят ни показа и Мими със своите прекрасна кошничка и ветрило.Дани, 'нави' един мотор, много интересно хрумване и много закачливо, и добави и красива кошничка:

Данка и нейните цветни фантазии в червено

Творческият тандем Мария и Симеон се включиха в последният момент с няколко картички, различни стилово всичките, интересни и оригинални идеи. От тях избрах да ви покажа две, заради това, че са най-близо до темата истинска ръчна изработкаКрисбал ни предложи своите цветя, като е вложила вдъхновението си в направата на своя хартия и свое истинско арт растение,  за второто-  избора й е симетрия и умереност.

В последния момент се включи и Чигес ,
като за пореден път ПОСЯ възхита, нейното зелено произведение, в което искрят символите на зараждането и взаимовръзката, обвити в чудна зелено-розова комбинация впечатлява особено много.


и на последно място ще напиша Сузи, с нейната куилингова България, пиша я на последно, за да завърша дългия си пост с нейната творба.

Възхитителна, креативна, достойна! Особено впечатляваща и много носеща!


====

Ами това са всички участници!
Победителят ще бъде изтеглен на случаен принцип, но истината е, че победители сме всички ние, победител съм и аз, че ви провокирах да покажете творбите си.


Искам да изкажа АДМИРАЦИИте си, към тези, които наистина направиха всичко по творбите си сами. И още по-специално за тези, които направиха картичките специално за предизвикателството. Че изцяло картичките им са истински хендмейд. 
Именно заради тях, заради вдъхновението, заради резултата и заради отличаването им  ще стартирам една инициатива за публикации в моя блог, за която ще прочетете по-натам.
Това беше моето предизвикателство,
Благодаря на всички, радвам се, че сте намерили начин, че сте потърсили вдъхновение и сте използвали сръчните си ръце на Създател!
Защото най-красиво , най-специално и най-ценно е да създадем Красотата сами, и още по-прекрасно е да го правим с Любов и да го подарим с Любов!

8 коментара:

 1. много добър обзор Лени,възхитена съм от начина ти на изразяван, с такава лекота го прочетох и благодАРя з милите думи за моите картички

  ОтговорИзтриване
 2. За нищо Ади, аз ти благодаря за твоя коментар и за картичките ти, които много харесвам!

  ОтговорИзтриване
 3. Лени, благодаря ти че сподели всичко това с нас! Поклон пред всички взели участие - "Красотата ще спаси света!"

  ОтговорИзтриване
 4. Лени, прекрасен човек си - личи ти. Благодаря и аз за красивите думи към всички участници, наистина е хубаво да се почустваш поласкан!Както казва Димето, "Красотата ще спаси света". А тя е навсякъде около нас, стига да имаме очи да я откриваме и сърце и ръце да я претворяваме. Затова - все по-големи успехи на всички на картичкофурийското поприще!

  ОтговорИзтриване
 5. Лени, чудесен обзор си направила :). Наистина е прекрасно това, че за всеки си намерила добра дума. Благодаря ти.

  ОтговорИзтриване
 6. Лени, много добър обзор си направила! Благодаря за добрите думи относно картичките ми. Аз наистина се старая да са изцяло ръчна изработка!
  Имаш наградка при мен!

  ОтговорИзтриване
 7. Искренни благодарности и от мен!Аз съм от скоро сред всички Вас!Благодаря за милите думи по повод моите картички.Открих случайно блога,и съм щастлива,че намерих сродни души творящи КРАСОТА!!!Таня

  ОтговорИзтриване