петък, 11 ноември 2011 г.

Believe& Achieve или мини баскетбол между страниците.Това е последният ми книгоразделител, като поздравителна картичка с място за послание. 
Беше ми изключително приятно да го изработя, макар и да ми отне доста време. Всъщност правих го по малко няколко дни и не ми се иска да крия, че постигнах ефекта, който исках.


Беше ми поръчана картичка (от онези за колоритните личности, както в предишните публикации), но този път реших да акцентирам на едно от нещата, които обича да прави получателя, и това е баскетбола, за който напоследък не си освобождавал време и понеже много, много обичал да чете, реших, че мини баскетбол измежду страниците е добра идея...

В мислите ми идеята ми имаше безброй ориложения, но материализацията й в крайна сметка е само една, и много ми се иска да ви покажа как и от какво е направено всичко,за да видите как около нас винаги има всичко подходящо, за да изненадаме някого!
С неразреден темпер и широка четка направих фона на отрязаните картончета, избрах белия картон да бъде рипс,за да може заедно с боята да наподобява на изпопадала мазилка. Топчето, както често се случва при мен е от детска играчка, (преди доста време прибрах две подобни топчета), направих контура с перманентен маркер.Баскетболния кош е от съвсем обикновена халка за ключодържатели, изплетения кош е от памучна бяла прежда. Копчето и панделката са за допълнение, а конеца и марлята са оцветени в разредена темперна боя. Накрая добавих баскетболното лого като етикетчета и това е. Вкарването на кош всъщност закопчава страниците и няма как да изгубим до къде сме стигнали, а мястото за послание е умишлено прибрано, за да създава чувстви за съкровеност.
Нищо кой знае какво, като материали не съм използвала, сами виждате по снимката. Само желание и нетърпение да видя крайния резултат.
Пожелавам на получателя много постигнати "кошове" и цели, и много прочетени интересни страници.

Ще ми е приятно да напишете какво мислите.
Поздрави от мен, и винаги вярвайте!
Believe and Achieve!

18 коментара:

 1. Ле, невероятно готина идея, съчетаваща две любими хобита на този човек! Направо онемях докато четях и разглеждах! Колко сполучливо и със съвсем обикновени материали си пресътворила един изключително оригинален книгоразделител! Изуми ме с идея и функционалност! Страхотен е! А на теб пожелавам още много такива проекти!

  ОтговорИзтриване
 2. Страхотен замисъл и изпълнение.А да се впечатли мъже трудно!

  ОтговорИзтриване
 3. Хих, много хитра идея! Познавам един малък ученик, който много ще се зарадва на такъв книгоразделител ;) Ле, отново много оригинална идея и изпълнение!

  ОтговорИзтриване
 4. Невероятна идея и перфектно изпълнение!

  ОтговорИзтриване
 5. Ехееей наистина невероятна идея Ле,много ми харесва.Много арт е книго разделителя, типично в твой стил :-)

  ОтговорИзтриване
 6. Баскетболът е и мой спорт и това което си направила ми харесва безкрайно мноооого!Много е яко и ти с подръчни средства.Супер идейно!Поздравявам те!

  ОтговорИзтриване
 7. :) Това е страхотна хрумка, Ле! Много съм впечатлена.

  ОтговорИзтриване
 8. Отново ни скри шапката!Много,много идейно..!

  ОтговорИзтриване
 9. Невероятна идея, Ле! И страхотно изпълнение! Както винаги, разбира се! Постоянно ни вдъхновяваш!

  ОтговорИзтриване
 10. O! Уникален! Загубвам си думите след като видя нещо такова ;).

  ОтговорИзтриване
 11. Лени, такъв извор на идеи си, че всеки път се изумявам и се убеждавам, че за креативността ти няма граница!

  ОтговорИзтриване
 12. Възхитителна идея! Поздравления!

  ОтговорИзтриване
 13. Лени, супер оригинален! Никога не съм се съмнявала в твоите възможности, отново го доказваш с този арт книгоразделител! Чудесен!

  ОтговорИзтриване
 14. Лени, много се радвам, че обиците ми ти харесват. Само кажи в какъв цвят ги искаш, пиши ми адрес и ще се постарая следващата седмица да ти ги изпратя. :)

  ОтговорИзтриване
 15. Уникална идея :)
  За картичката с лъвчето - нямам нещо против, разбира се :) Дори като имам време ще се постарая да напрвавя шаблони на частите :)

  ОтговорИзтриване
 16. Ах, този книгоразделител! Но повода, за да съм отново при теб всъщност е, за да те поканя в моя блог, защото:
  За теб наградка имам аз
  в този тъмен зимен час!
  Давам ти я от сърце,
  за да озари с усмивка твоето лице!

  ОтговорИзтриване
 17. Влюбих се в идеята ти.
  Всичко, което правиш е с много мисъл, много чувство и много стил..Не бях идвала тук от много време и..сега мисля да наваксам..
  Благодаря ти!

  ОтговорИзтриване
 18. Highland Falls rosacea doctor

  Feel free to surf to my blog Cragford rosacea specialist

  ОтговорИзтриване